sociallabel>KOM&SCHORT06 kopie

Social label: aandacht en waardering  

Ik heb je verteld over de workshops en eigen ontwerp slingers tijdens Flavourites Feest. Maar er is meer in ons PapierAtelier: een kleine pop-up shop van Social label. Ken je het? Deze stichting biedt door designproducten mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een podium én uitdagend werk. Met ontwerpen van niemand minder dan o.a. Piet Hein Eek, Roderick Vos en Studio Boot. Beeld: detail verhalend servies van Social label

Social Label Woonwerk warenhuis PapierAtelier

Ik was direct verkocht! Eind vorig jaar had ik een afspraak met dessinontwerper Janneke Ursem in het Werk Warenhuis. De werk- en creatieve broedplaats van Social label in ‘s-Hertogenbosch met restaurant.  Je hebt deze fotogenieke plek vast al wel eens op instagram langs zien komen.

Onder de indruk van de prachtige combinatie dat mooi ontwerp wordt ingezet voor de juiste werkplekken van mensen die niet zo makkelijk meedoen. Daarom wil ik jullie en andere bezoekers aan het Flavourites Feest vertellen over dit initiatief. Het verdient de aandacht!

SL>KOM>Edwin Vollebergh BOOT01 kopie

Dit verhalend servies is tijdens het Flavourites Feest te koop in het PapierAtelier

Waardevol werk Er ontstaat bij Social label iets moois en bijzonders doordat de makers –met afstand tot de arbeidsmarkt- samenwerken met ontwerpers. Het mooie en waardevolle product dat uit deze samenwerking voortkomt, heet Social label. Maak kennis met de betekenisvolle producten en de mensen erachter.
SocialLabel>KOM>BOOT>Cello-Reinier01 kopie

‘Ik vind het een verademing om iets voor anderen te maken en niet alleen voor mezelf bezig te zijn. Mensen zijn ineens geïnteresseerd in wat ik maak. Je wordt gezien. Daar ben ik blij mee.’ 

Marina, maker (Reinier van Arkel)

Op basis van kwaliteiten van mensen ontwikkelt Social label een productlijn op maat i.s.m. een geselecteerde ontwerper en werk-/zorgbegeleiders van de werkplaats. Doel is om mensen een stap te laten zetten via het maken van aantrekkelijke designproducten, opleiden en vakmanschap en deelname aan activiteiten.
Social Label verhalend Servies PapierAtelier BW
Verhalend servies In het PapierAtelier wil ik je ‘het verhalende servies’ laten zien van  Social label, een ontwerp van Edwin Vollebergh (Studio Boot). Dit servies wordt gemaakt door twee groepen mensen: mensen met een beperking (Cello zorg) en mensen met een psychische/psychiatrische aandoening (Reinier van Arkel). Zij maken het servies van begin tot eind.

Maakproces Kommen, bekers en borden worden door de makers gegoten als drager voor ‘het verhalend servies’. Makers en begeleiders werden geïnterviewd. Dat leverde een rijkdom aan verhalen op verbeeld in illustraties (‘tattoos’) door grafisch ontwerper Edwin Vollebergh. Elke maker kiest zelf zijn ‘tattoos’ voor op het servies. Edwin heeft speciaal vanuit de verhalen van de mensen tekeningen gemaakt die hun verhaal vertellen. De mensen zijn vrij om dan per stuk de keuze te maken. Ieder vult het zelf in. Zo is elk stuk van het servies uniek en zijn de makers blij met hun werkdagen.

Social Label Bezems PapierAtelier

Nieuwe kansen Doordat Social Label de kwaliteiten van de makers kan benutten en voor hen een aansprekende omgeving creërt, krijgen kwetsbare groepen nieuwe kansen. Voor een mensgerichte economie die de samenleving verbetert en niemand aan de kant laat staan. Stichting Social label is meer dan het maken van aantrekkelijke producten voor publiek. Rond het product bouwt Social label een kwaliteitsvol podium om het talent van de makers te laten zien. Om mensen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze maken. Ik help daar op HappyMakersBlog en in het PapierAtelier graag aan mee.
 SocialLabel>HOUT>PHE>Woodworks10 kopie
Ook in het PapierAtelier: de plankenbar van Social label, een ontwerp van Piet Hein Eek. En verkoop van het verhalend servies.
Praktische informatie over het
PapierAtelier tijdens Flavourites Feest vind je hier.
logo sociallabel-1

sociallabel.nl

Op bezoek: Tramkade 20-24, ‘s-Hertogenbosch

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.